Straathoekwerk

Voor vragen over huisvesting, financiën, dagbesteding, relaties, problemen met ouders etc.

Wat is Straathoekwerk?                                    


Straathoekwerk is een team van de GGD dat zich inzet voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 27 jaar. Straathoekwerk is aanwezig in  Zaanstad en Oostzaan. Enerzijds zijn er medewerkers die op straat werken, anderzijds wordt er individuele hulp en dienstverlening geboden.

Je kunt een afspraak maken van dinsdag tot en met vrijdag van 12:00 – 16:00 voor de inloop en je krijg direct een gesprek.

Doel van de organisatie                           


Straathoekwerk heeft zich het volgende ten doel gesteld: “Het ondersteunen, versterken en vergroten van de zelfredzaamheid en verantwoordelijkheid van jongeren in en met hun eigen omgeving teneinde een volwaardige plek in de samenleving te verwerven.” Als leidraad voor haar eigen handelen naar jongeren heeft Straathoekwerk de volgende uitgangspunten opgesteld: recht, ruimte en respect met betrekking tot de eigen leefstijlen van jongeren om een eigen identiteit te ontwikkelen.

Individuele hulp- en dienstverlening


Heb jij vragen op het gebied van huisvesting, financiën, dagbesteding, relaties, problemen met ouders etc.? Dan kun jij langskomen bij het Straathoekwerk. Samen met een medewerker kijken wij tijdens het aanmeldgesprek wat je wilt en hoe de beste hulp ingezet kan worden. 

Projecten


Het Straathoekwerk heeft verschillende trainingen waaraan jij gratis kunt deelnemen!

Aanmelden voor de trainingen kan via het cursusbureau van de Zaanstreek. Staat jou training er niet tussen? Kijk dan even op www.cursusbureauzaanstreek.nl voor het gehele aanbod en meld je direct digitaal aan. Bekijk hieronder alvast een gedeelte van het aanbod.

Schuldenaanpak Get a Grip

Heb je schulden en wil je ervan af? Dan is Get a Grip misschien wel wat voor jou! Get a Grip is een aanpak voor Zaanse jongeren met schulden.

Je werkt aan je persoonlijke doelen samen met je trajectbegeleider. Stap voor stap naar een toekomst zonder schulden!

Meer informatie is te vinden op:  Schuldenaanpak Get a Grip - Straathoekwerk (straathoekwerk-zaanstad.nl) 

Girls Only & Boyz2Men

Ben jij in de leeftijd van 13 t/m 17 jaar oud en wil jij..?Je zelfverzekerder voelen, leren hoe jij succesvol(ler) communiceert, beter om leren gaan met conflicten, makkelijker contact leren maken en jezelf beter leren kennen.

Meld je dan aan voor de ‘Girls Only’ of ‘Boyz2Men’ training.

Ladies Night

Ben jij tussen de 18 en 27 jaar oud dan hebben wij speciaal voor vrouwen de Ladies Night training ontwikkeld. Tijdens deze training werken wij aan dezelfde thema’s als bij de Girls Only en Boyz2Men alleen dan aangepast aan deze leeftijdscategorie.

Mindfullness

Ben jij wel eens onzeker of bang? Voel jij je depri, gestrest of gespannen? Denk je dat je niet goed genoeg bent? Dan is de training ‘Back to YOU’ wellicht wat voor jou?

JPP


Gaat het niet zo lekker op school? Heb je weleens problemen thuis? Zeggen anderen weleens dat je met verkeerde mensen omgaat? Merk je soms dat je behoefte hebt om met andere te praten? Maak je weleens onhandige keuzes?

Dan is een kortdurend begeleidingstraject bij het Jeugd Preventie Programma (JPP) misschien iets voor jou!

Het JPP biedt kortdurende trajecten aan jongeren van 12 tot 23 jaar oud die op het gebied van school, werk, vrije tijd, gezin, vrienden, gezondheid, huisvesting en/of financiën wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. De ondersteuning vanuit het JPP traject duurt ongeveer drie maanden. In de eerste periode maken we vooral kennis met elkaar om vervolgens een plan te maken. Andere partijen zoals school of je ouders/verzorgers kunnen ook bij het JPP traject en het opstellen van het plan betrokken worden. In het plan, wat is gebaseerd op jouw behoefte, staan doelen die jij na drie maanden bereikt wil hebben. Na het opstellen van het plan gaan we hier samen een aantal weken actief aan werken. Na drie maanden wordt het JPP traject afgerond. Mocht na het traject meer ondersteuning nodig zijn dan wordt er gezocht naar andere hulp die aansluit bij jouw vragen.

Op de Vinkenstraat 58a zit ons kantoor. De gesprekken kunnen plaatsvinden op kantoor maar we werken outreachend dus we kunnen ook bij jou op school komen, bij jou thuis of op een andere plek in Zaanstad. Net wat voor jou handig is.

Wil je meer weten over het JPP of jezelf aanmelden? Bel dan naar 075-6531990 of mail naar JPP@zaanstad.nl

Postadres nodig?


Een inschrijving op adres is voor iedereen noodzakelijk. Ben jij zwervend en verblijf jij op verschillende plekken in Zaanstad, dan kom jij mogelijk in aanmerking voor een postadres.

Met een postadres kun jij een DigiD, identiteitsbewijs, zorgverzekering en/of uitkering aanvragen. Er zijn wel diverse voorwaarden en regels verbonden aan een postadres.

Heb jij een postadres vraag? Bel of mail dan even naar 075-6531980 of straathoekwerk@zaanstad.nl Wil jij liever langskomen? Stap dan binnen tijdens één van onze inloopspreekuren voor een persoonlijk gesprek.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring