Straathoekwerk

Voor vragen over huisvesting, financiën, dagbesteding, relaties, problemen met ouders etc.

Wat is Straathoekwerk?                                    


Straathoekwerk, voor jongeren in Zaanstad

Woon jij in Zaanstad en ben je jonger dan 27 jaar? Dan kun je met al jouw vragen, problemen en issues bij ons terecht. Heb je vragen? Kom langs bij het inloopspreekuur. Wij zijn er om jou te helpen.

Doel van de organisatie                           


Straathoekwerk heeft zich het volgende ten doel gesteld: “Het ondersteunen, versterken en vergroten van de zelfredzaamheid en verantwoordelijkheid van jongeren in en met hun eigen omgeving teneinde een volwaardige plek in de samenleving te verwerven.” Als leidraad voor haar eigen handelen naar jongeren heeft Straathoekwerk de volgende uitgangspunten opgesteld: recht, ruimte en respect met betrekking tot de eigen leefstijlen van jongeren om een eigen identiteit te ontwikkelen.

Individuele hulp- en dienstverlening


Hulp en ondersteuning als je dat even nodig hebt

Bij problemen met huisvesting, geld, schulden, school, werk, alcohol of drugs en nog veel meer, de mensen van Straathoekwerk zijn er voor jou.

Heb jij problemen waar je zelf niet uitkomt? Dan kom je naar ons toe. Wij helpen en begeleiden jongeren. Dat kan met individuele trajecten. We kijken naar wat jij nodig hebt en bieden hulp en ondersteuning om de zaken aan te pakken en je leven beter op de rails te zetten.

Projecten


Het Straathoekwerk heeft verschillende trainingen waaraan jij gratis kunt deelnemen!

Aanmelden voor de trainingen kan via het cursusbureau van de Zaanstreek. Staat jou training er niet tussen? Kijk dan even op www.cursusbureauzaanstreek.nl voor het gehele aanbod en meld je direct digitaal aan. Bekijk hieronder alvast een gedeelte van het aanbod.

Schuldenaanpak Get a Grip

Heb je schulden en wil je ervan af? Dan is Get a Grip misschien wel wat voor jou! Get a Grip is een aanpak voor Zaanse jongeren met schulden.

Je werkt aan je persoonlijke doelen samen met je trajectbegeleider. Stap voor stap naar een toekomst zonder schulden!

Meer informatie is te vinden op:  Schuldenaanpak Get a Grip - Straathoekwerk (straathoekwerk-zaanstad.nl) 

Girls Only & Boyz2Men

Ben jij in de leeftijd van 13 t/m 17 jaar oud en wil jij..?Je zelfverzekerder voelen, leren hoe jij succesvol(ler) communiceert, beter om leren gaan met conflicten, makkelijker contact leren maken en jezelf beter leren kennen.

Meld je dan aan voor de ‘Girls Only’ of ‘Boyz2Men’ training.

Ladies Night

Ben jij tussen de 18 en 27 jaar oud dan hebben wij speciaal voor vrouwen de Ladies Night training ontwikkeld. Tijdens deze training werken wij aan dezelfde thema’s als bij de Girls Only en Boyz2Men alleen dan aangepast aan deze leeftijdscategorie.

Mindfullness

Ben jij wel eens onzeker of bang? Voel jij je depri, gestrest of gespannen? Denk je dat je niet goed genoeg bent? Dan is de training ‘Back to YOU’ wellicht wat voor jou?

Postadres


Postadres nodig?

Iedereen heeft een adres nodig. Ben jij zwervend of verblijf je op verschillende locaties in Zaanstad? Dan kom jij mogelijk in aanmerking voor een postadres. Met zo’n postadres kun je jouw DigiD, identiteitsbewijs, zorgverzekering en/of uitkering aanvragen. Wel zijn er een aantal voorwaarden en regels verbonden aan het gebruik van een postadres. Heb jij een postadres nodig of wil je daar meer over weten? Neem dan contact met ons op. Of kom gewoon langs tijdens een inloopspreekuur en we bespreken het persoonlijk met je.


Wat kost het?

Je kunt gratis gebruik maken van onze hulpverlening.

Meer weten?

Wil je meer weten over Straathoekwerk of heb je een vraag? Bel dan op werkdagen tussen 12.00 en 16.00 uur naar 075-653 19 80. Of mail naar straathoekwerk@zaanstad.nl.

 

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring