Jeugd Preventie Programma (JPP)

Het Jeugd Preventie Programma; voor jongeren die wat extra hulp wensen

Of het nu niet zo lekker op school gaat of dat je problemen thuis hebt. Er zijn altijd momenten dat je het wel eens met iemand anders hierover wilt hebben, iemand anders dan de mensen die je al kent. Dan kom je naar ons, het Jeugd Preventie Programma (JPP). Wij zijn er voor jou, om je verder te helpen.

Bij grote en kleine problemen

Het maakt niet zoveel uit wat het is dat jou dwars zit. Of je nu niet zo lekker in je vel zit, merkt dat je onhandige keuzes maakt of je gewoon wel eens wat onzeker voelt. Of dat je van anderen hoort dat je met de verkeerde mensen omgaat. Hoe groot of hoe klein het ‘probleem’ ook is, als jij er last van hebt dan zijn wij er voor jou. We kunnen je begeleiden als je dat wilt, met het Jeugd Preventie Programma van Straathoekwerk.

Voor jongeren van 12 – 23 jaar uit Zaanstad

Het Jeugd Preventie Programma (JPP) is voor jongeren van 12 tot 23 jaar uit de gemeente Zaanstad. We kunnen je op heel verschillende gebieden ondersteunen. Of je nu worstelt met hoe het op school of thuis gaat, of je problemen hebt met werk, vrije tijd of vrienden. Of dat je wat extra ondersteuning kunt gebruiken op het gebied van geld, huisvesting of gezondheid. Je kunt bij ons terecht.

Korte trajecten

Met korte trajecten, ongeveer drie maanden, helpen we jou via het JPP. Het JPP bestaat uit vier professionals: Olivia, Sidney, Debbie en Enes. Een kort traject begint met een kennismakingsperiode zodat we weten wat er speelt. Daarna maken we samen een plan hoe we jouw ‘probleem’ gaan aanpakken. In dat plan kunnen ook anderen betrokken worden, zoals jouw ouders of school.

Een plan voor jouw doelen

In het plan staan jouw doelen, die willen we in die drie maanden bereiken. Hiervoor gaan we samen een aantal weken actief aan de slag. Na ongeveer drie maanden is de afronding van het traject. Zijn jouw doelen dan nog niet allemaal bereikt? Dan kijken we hoe we verdere hulp voor je kunnen regelen, zodat je met jouw plan en doelen verder kunt. Bijvoorbeeld door het traject te verlengen of een andere hulpvorm te zoeken.

Afspreken waar jij je prettig voelt

De gesprekken kunnen plaatsvinden op ons kantoor op de Vinkenstraat 58a in Zaandam. Als je liever op een andere locatie afspreekt, dan kan dat ook; bij jou thuis, op school of ergens anders in Zaanstad, net wat jij handig vindt.

Meer weten of jezelf aanmelden?

Voor meer informatie over het JPP of om jezelf aan te melden neem je contact met ons op: bel naar 075-653 19 90 of mail naar: jpp@zaanstad.nl. Ben je nog geen 16 jaar, dan is de toestemming van jouw ouders nodig bij een aanmelding.

Wat kost het?

Je kunt gratis gebruik maken van de begeleiding van JPP.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring